Rádi vám poradíme: +420 602 128 736 | info@ceskysmalt.cz
Velký hrnec z posmaltované šedé litinyVhodný na všechny druhy ohřevů včetně indukce i do troubyVysoká odolnost a snadná údržbaVnitřní rozměr 25 x 9 cm, objem 3 litry
Rádi vám poradíme: +420 602 128 736 | info@ceskysmalt.cz
1. Nejprve si připravíme kvásek z droždí, cukru, mouky a mléka a necháme na
teplém místě vzejít.
2. Do větší mísy dáme mouku, sůl, cukr, vejce, mléko a změklé máslo. Přidáme
kvásek a hněteme 5-7 minut do hladkého těsta. V případě potřeby můžeme
přidat trochu mouky, aby těsto nebylo lepivé. Těsto vytvarujeme do bochánku,
posypeme trochou mouky a necháme na teplém místě kynout 30-60 minut, aby
zdvojnásobilo svůj objem.
3. V mezičase si připravíme jablečnou náplň. Jablka oloupeme a nakrájíme na
kostičky o hraně 0,5 cm a vložíme do hrnce. Přidáme 3 polévkové lžíce cukru, 2
čajové lžičky skořice, šťávu z půlky citronu a za stálého míchání vaříme přibližně
5-10 minut, aby se rozvoněla skořice a cukr zkaramelizoval.
Velký hrnec z posmaltované šedé litinyVhodný na všechny druhy ohřevů včetně indukce i do troubyVysoká odolnost a snadná údržbaVnitřní rozměr 25 x 9 cm, objem 3 litry
Velký hrnec z posmaltované šedé litinyVhodný na všechny druhy ohřevů včetně indukce i do troubyVysoká odolnost a snadná údržbaVnitřní rozměr 25 x 9 cm, objem 3 litry