Valentýnské krevety

Valentýnské krevety

Ingredience:

  • Krevety nevařené, neloupané
  • Máslo cca 70 g
  • Troška olivového oleje
  • Česnek 
  • Citron
  • Petžel hladkolistá
  • Hoisin omáčka
  • Sůl 
  • Pepř
  • Pečivo

Příprava:

  1. Krevety oloupejte a očištěte. Do malé pánve nalijte trochu oleje a nechte ho zahřát na středním ohni. Jakmile se olej rozehřeje, vložte do pánve dva očištěné a čepelí nože rozmačknuté, stroužky česneku. Nechte je lehce zezlátnout a vytáhněte. Nyní vložte krevety. Rozložte je na dno pánve rovnoměrně. Krevety se začnou pomalinku restovat a měnit barvu na růžovo. 

  2. Jakmile uvidíte, že se krevety začínají dobře restovat, osolte je a opepřete a otočte na druhou stranu. Asi po 2 minutách je vytáhněte. Musí být pěkně růžové. Vytřete pánev od oleje a nečistot a krevety do pánve znovu vložte. Přidejte k nim nakrájenou petržel a asi 2 malé stroužky česneku. Promíchejte a přidejte kapku citronové šťávy a lžičku hoisin sauce. Opět promíchejte. A můžete podávat. 

  3. Krevety si vychutnáte takřka s jakoukoliv přílohou. Takto připravené je můžete podávat jak s rýží, tak i například s quinoou, nicméně nejlépe vynikne jejich lahodná chuť s obyčejným bílým pečivem. 

 

 

Odeslat článek známému   Vytisknout

Produkty