Svatomartinská kachna

Svatomartinská kachna

Ingredience: 

  • 1 kachna
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • voda
  • hladká mouka

Příprava:

Troubu předehřejeme na 120 °C. Kachnu omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Zevně i uvnitř ji osolíme, posypeme kmínem a položíme na pekáč prsíčky nahoru. Přikryjeme a vložíme do trouby na pět hodin. 

Kachnu po upečení vyjmeme a rozporcujeme na porce. Šťávu připravíme z vypečeného tuku, který slijeme do kastrůlku a zaprášíme moukou. Mícháme do zlatavé jíšky. Poté zalijeme vodou. Přivedeme k varu a provaříme pět minut. Dochutíme pepřem a solí.

Tip na přílohu:

  • bramborový knedlík
  • houskový knedlík
  • karlovarský knedlík
  • podávané s bílým nebo červeným zelím
Odeslat článek známému   Vytisknout

Produkty