Špenátové lívance

Špenátové lívance

Jaro je tu! Se všemi odstíny zelené. Zkoušeli jste taky už letos vařit něco zeleného? Třeba mechový dort nebo kopřivové muffiny?

 

INGREDIENCE NA LÍVANCE:

  • špenát 200 g
  • smetana na vaření 250 ml
  • minerální voda 100 ml
  • vejce 2 ks
  • hladká mouka 150 g
  • sůl
  • olej

NA PODÁVÁNÍ:

  • zakysaná smetana či cream cheese
  • kopr
  • česnek
  • uzený losos
  • citron
  • pepř a sůl

PŘÍPRAVA:

Špenát spařte a nasekejte najemno. Promixujte společně s minerální vodou.

Přidejte všechny ostatní ingredience na lívance, dobře promíchejte a nechte chvíli odstát.

Připravte si lívanečník. Pozvolna ho rozehřejte a až bude rozehřátý, nalijte do každého chlívku trošku oleje. Následně i těsta. Nalévejte tolik, aby bylo celé dno zaplněné směsí. My dáváme cca polovinu naběračky. Jakmile se začne těsto zvedat a uvidíte nahnědlé kraje, můžete otáčet. Jakmile budete mít dopečeno, dejte lívanec na stranu a pokračujte s ostatními.

Nakonec smíchejte zakysanou smetanu s nasekaným koprem, citronovou kůrou, citronovou šťávou, pepřem, solí a česnekem. Dobře promíchejte.

Podávejte lívance s dipem a poklaďte kousky uzeného lososa.

Dobrou chuť! 

Odeslat článek známému   Vytisknout