Jemné nadýchané lívance

Jemné nadýchané lívance

Ingredience:

  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžičky oleje
  • 1 vejce
  • 0.5 hrnku mléka
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 0.5 lžičky kypřicího prášku  do pečiva

Příprava:

  1. Od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh
  2. Žloutek s cukrem rozmícháme v mléce
  3. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem. Když bude těsto až moc husté, tak přidáme trošku mléka, ale těsto nesmí být řídké jako na palačinky, poté přidáme olej
  4. Opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku
  5. Lívance smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch

​​ Jemné nadýchané lívance podáváme podle chuti s povidly nebo různými marmeládami a ozdobené zakysanou smetanou nebo tvarohem.

Odeslat článek známému   Vytisknout