Indické placky naan

Indické placky naan

Ingredience: 

  • 250 g hladké pšeničné mouky
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky krupicového cukru
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce oleje
  • cca 5 lžic vody
  • 1 menší lžička prášku do pečiva

Na česnekové máslo:

  • trocha rozpuštěného másla
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička petrželky nasekané

Příprava:

  • Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a prášek do pečiva, smícháme a následně přidáme bílý jogurt, olej a vodu, kterou budeme přidávat po částech.
  • Vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těsto.
  • Vypracované těsto přikryjeme a necháme 15 minut odpočívat.
  • Těsto rozdělíme na 10 kuliček, které postupně rozválíme na výšku 2-3 mm.
  • Rozpálíme nepřilnavou pánev, ve které budeme nasucho placky opékat z obou stran.
  • Pokud se na plackách dělá hodně "bublin", přitlačíme obracečkou nebo propíchneme.
  • Do rozpuštěného másla přidáme prolisovaný česnek a sůl.
  • Poté každou placku česnekovým máslem potřete a zasypte nasekanou petrželí.
Odeslat článek známému   Vytisknout

Produkty