Dušená kuřecí jatýrka na víně

Dušená kuřecí jatýrka na víně

Rychlé,vynikající jídlo. Kombinace vína a bylinek, mu dává nový rozměr. Zkuste to, v litinové pánvičce bude hotovo za 15 minut.

Předpis pro 4 osoby

  • 500 g kuřecích jater
  • 1 větší cibule
  • 1,5 dcl kvalitního suchého vína
  • lžička hl. mouky
  • pár lžic vývaru nebo vody
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • hrsť čerstvývh zelených bylinek ( ideální je čerstvý majoorán,nebo pažitka atd…)

Na trošce olivového oleje zpěníme cibulku, přidáme na nudličky nakrájená odblaněná játra a zarestujereme,aby se zatáhla. Zapršime moukou,podlijeme vínem, opepříme a krátce podusíme (stačí 10 minut). Pak lehce dosolíme, přidáme bylinky a hned servírujeme.

Odeslat článek známému   Vytisknout

Produkty