Bábovka

Bábovka

Ingredience: 

  • 370 g másla
  • 6 vajec
  • 300 g cukru
  • ½ vanilkového cukru
  • 4 lžíce rumu
  • 300 g nasekané čokolády na vaření
  • 185 g hladké mouky
  • 185 g polohrubé mouky
  • 12 g prášku do pečiva

Příprava:

  • formu na pečení vymažte máslem a vysypte moukou
  • máslo, žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr zpracujeme do krému
  • přidáme rum
  • mouku smícháme s práškem do pečiva (promícháme)
  • z bílků ušleháme sníh a vmícháme do hmoty
  • potí vmícháme nasekanou čokoládu na vaření
  • těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do trouby
  • pečeme 60 minut v troubě nastavené na horkovzduch o teplotě 160°

 

Odeslat článek známému   Vytisknout

Produkty